ABD ve Küresel Ekonomi ile İlgili Son Durum

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler ve Fed’in Belirsizliği ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” ihtimali ve enflasyonla mücadeledeki belirsizlikler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Ülkedeki makroekonomik veriler ve büyük şirketlerin finansal sonuçlarından gelen olumlu sinyaller, ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini gösterirken enflasyonun öngörülenden daha yavaş güç kaybedebileceği ihtimali öne çıkıyor. Ancak ABD’deki başkanlık seçimlerindeki belirsizlikler ve anket sonuçları…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD ve Küresel Ekonomi ile İlgili Son Durum

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler ve Fed’in Belirsizliği

ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” ihtimali ve enflasyonla mücadeledeki belirsizlikler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Ülkedeki makroekonomik veriler ve büyük şirketlerin finansal sonuçlarından gelen olumlu sinyaller, ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini gösterirken enflasyonun öngörülenden daha yavaş güç kaybedebileceği ihtimali öne çıkıyor. Ancak ABD’deki başkanlık seçimlerindeki belirsizlikler ve anket sonuçları risk iştahını azaltıyor.

Fed’in Faiz Politikası ve Analistlerin Değerlendirmeleri

Analistler, siyasi belirsizliklerin, enflasyon endişelerinin ve Fed’in faiz indirme olasılığının zorlu bir şekilde piyasalarda fiyatlamaları etkilediğini belirtiyor. Şirket karlılıklarındaki artışın, Fed’in hedeflediği seviyeye ulaşmasının zaman alabileceği ihtimalini güçlendirirken Fed’in faiz indirme hızının ekonomik aktiviteye bağlı olarak değişebileceği vurgulanıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Küresel Ekonomik Büyüme

IMF’nin raporuna göre küresel ekonomik büyüme istikrarlı ancak zayıf kalacak. Dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 3,2 büyümesi öngörülüyor. IMF, dünya ekonomisinin bu yıl için yüzde 3,2 ve gelecek yıl için yüzde 3,3 büyüyeceğini tahmin etmişti. IMF’nin raporunda enflasyon baskılarının azaldığı ancak henüz istenilen seviyeye geri dönmediği belirtiliyor.

Asya ve Avrupa Borsalarındaki Durum

Avrupa borsalarında negatif bir seyir hakimken makroekonomik veriler resesyon endişelerini besliyor. Almanya ve Avro Bölgesi’nde açıklanan veriler ekonomik aktiviteye ilişkin soru işaretlerini artırıyor. Asya’da ise Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki gerilimler risk algısını artırıyor. Çin’de alınan kredi faiz indirimi kararları bankalar üzerindeki baskıyı artırabilir.

Yurt İçinde BIST 100 Endeksi ve Dolar/TL

Yurt içinde BIST 100 endeksi yükseliş eğilimindeyken dolar/TL ise önceki haftaya göre hafif bir artış kaydetti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın Türkiye’deki ekonomik politikaları övmesi ve IMF’nin Türkiye’ye ilişkin iyimser görüşleri yatırımcıları destekliyor. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 seviyeleri direnç, 8.800 ve 8.700 seviyeleri destek olarak izleniyor. Gelecek hafta ekonomik güven endeksi, dış ticaret dengesi, imalat sanayi PMI gibi veriler ve S&P’nin Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Türkiye Denizlerindeki Balık Avı Verileri
Türkiye Denizlerindeki Balık Avı Verileri
Bankacılık Sektöründe Kredi ve Mevduat Hacmi Yükseldi
Bankacılık Sektöründe Kredi ve Mevduat Hacmi Yükseldi
Hazine ve Maliye Bakanlığından Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yeni Düzenleme ⏬👇
Hazine ve Maliye Bakanlığından Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yeni Düzenleme ⏬👇
Emtia Piyasalarında Geçen Ayın Değerlendirmesi ⏬👇
Emtia Piyasalarında Geçen Ayın Değerlendirmesi ⏬👇
Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Hafif Yükseldi
Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Hafif Yükseldi
Altın Fiyatlarındaki Değişimler
Altın Fiyatlarındaki Değişimler
Haberin Doğru Adresi
Haber Ekip Haberekibi.com

Haber Ekibi

Hakkımızda
Copyright © 2025 Haber Ekibi Tüm hakları saklıdır.