Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” Konulu Yeni Eğitim Programı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” Konulu Yeni Eğitim Programı

haberci haberci -
20 0

Milli Eğitim Bakanı’nın Vurguları ve Resmi Yazı

Türkiye’de eğitim alanındaki gelişmelerden biri olan **”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”** kapsamında, Milli Eğitim Bakanı **Yusuf Tekin**’in “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde yaptığı açıklamaların ardından dikkat çeken bir adım atıldı. Bakan Tekin’in imzasını taşıyan **”Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi”** konulu resmi yazı, 81 ile gönderildi.

Erdem-Değer-Eylem Çerçevesinde Yaklaşım

Resmi yazıda, **Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli** çerçevesinde değerlerin, kişiyi erdemlere ulaştıran ve eylemleri aracılığıyla gözlemlenebilen **”Erdem-Değer-Eylem”** kavramsallaştırması yapıldı. Bu modelde, eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise **”Huzurlu Aile ve Toplum”** ile **”Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan”** hedefleniyor.

Öğrencilere Yönelik Yeni İçerik ve Ders Planları

Yazıda belirtilene göre, **”Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi”** konulu ders planları, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde, temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki okullarda uygulanacak. Bu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde **40 dakika** süreyle verilecek ve öğrencilerin vatan sevgisi, kardeşlik, yardımseverlik, adalet ve özgürlük gibi değerleri tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacak.

İki Halkın Ortak Mücadelesi

Derslerde, Türk ve Filistin halklarının **birlikte savaşarak gösterdikleri kahramanlık ve fedakarlık** vurgulanacak. Çanakkale Savaşı’ndan Gazze’deki direnişe, özgürlük ve vatan sevgisine kadar uzanan kavramlar öğrencilere aktarılacak. Türk ve Filistin halklarının tarih boyunca birlikte verdiği mücadele, kardeşlik ve vatanseverlik duyguları üzerinde durulacak. Öğrencilerin duygusal empati yapmaları teşvik edilecek.

Bu yeni eğitim programı ile Türk ve Filistin halkları arasındaki güçlü dostluk ve kardeşlik bağları öğrencilere aktarılacak; vatan sevgisi, bağımsızlık, adalet, kardeşlik, özgürlük ve empati gibi değerler öğrencilere aşılanmaya çalışılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir