Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin 60. Yıl Kutlamalarında Konuştu

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin 60. Yıl Kutlamalarında Konuştu

haberci haberci -
33 0

TRT’nin Vizyonu ve Yayın Anlayışı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin kuruluşunun 60. yılı kutlamaları kapsamında ATO Congressium’da düzenlenen 60. Yıl Gala Programı’nda Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak üstlendiği rolü vurguladı. Sobacı, farklı dil ve lehçelerde yapılan yayınlarla 7 kıtaya ulaşarak Türkiye’nin vizyonunu ve iradesini yansıttıklarını belirtti. Artık sadece Türkiye’yi dünyaya, dünyayı Türkiye’ye anlatmanın ötesine geçtiklerini ve dünyayı adil bir vizörden anlattıklarını vurguladı.

TRT’nin Başarısı ve Gelecek Vizyonu

Sobacı, TRT kanalları aracılığıyla dünyada öne çıkan çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, kurumlarının bugün dünyanın en saygın yayın kuruluşlarından biri haline geldiğini belirtti. TRT ailesi olarak, “TRT hem bellektir, hem gelecek” şiarıyla hareket ettiklerini ve başarılarıyla yetinmeyerek varlık sahalarını genişletmeyi ve etki alanını güçlendirmeyi sürdüreceklerini belirtti. Sobacı, mazlumların hakkını korumak, onurlu mücadelelere destek olmak ve güçlü yayınlarla etki yaratmayı hedeflediklerini vurguladı.

TRT’nin 60. Yıl Kutlamaları

Konuşmaların ardından program TRT sanatçılarının konseriyle devam etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da katıldığı etkinlikte, TRT yöneticileri, çalışanları ve aileleri ile birlikte birçok dizi, film oyuncusu ve program yapımcısı yer aldı. Gün boyunca sevilen TRT dizilerinin kahramanları sevenleriyle buluştu ve akşam saatlerinde TRT 60. Yıl Özel Sergisi ve gala programıyla devam edildi. Ziyaretçiler, nostaljik ve tarihi yayınların yer aldığı zaman tünelinden geçerek, TRT’nin 60 yıllık serüvenini deneyimleme fırsatı buldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir