Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Yeni Müfredat ve Eğitim Gündemi”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Yeni Müfredat ve Eğitim Gündemi”

haberci haberci -
29 0

Bakan Tekin, Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Tekin, yeni müfredat taslağına neden ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Öğretmenlerin Taleplerini Dikkate Aldıklarını Belirtti

Bakan Tekin, Türkiye genelinde öğretmenlerle yapılan sohbetlerde haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde talepler geldiğini ancak mevcut programda bu mümkün olmadığını belirtti. Öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak yeni müfredat taslağında seyreltme gerekliliği ortaya çıktığını ifade etti.

İntegral Konusunun Müfredattan Çıkarılması

Yeni müfredat taslağında integral konusunun olmamasına ilişkin soruya cevap veren Bakan Tekin, bu kararın akademik ve bilimsel süreçler sonucunda alındığını belirtti. Programların seyreltilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, öğrencilerin aşırı yüklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmen Atamaları ve Özel Okullar

Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandıktan sonra atama sürecinin başlayacağını belirtti. Ayrıca özel okul fiyatlarındaki artışı da değerlendirerek, öğrencilerin kayıt ücretlerinin belirlenmesinde hukuki denetim yetkilerinin olmadığını ancak konuyu yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Şurası ve Gelecek Planları

Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası’nın önemine vurgu yaparak, bu yıl sonuna doğru veya 2025 bahar aylarında Şura’nın gerçekleşeceğini açıkladı. Şura’nın Bakanlık için önemli bir referans olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir