Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan Gazze’ye İnsani Yardım Konvoyu Açıklaması

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan Gazze’ye İnsani Yardım Konvoyu Açıklaması

haberci haberci -
8 0

UNICEF Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’tan Açıklamalar

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Haq, bölgedeki BM görevlilerinden edindiği bilgileri paylaştı.

Refah’ta Yaşanan Durum

Haq, Refah’ta 12 hastaneden 3’ünün kısmen faaliyet gösterdiğini, ancak bir saldırı durumunda bu hastanelerin de işlevsiz hale geleceğini vurguladı. Refah’a yapılacak bir saldırının ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılar yapıldığını belirtti.

UNICEF’in Uyarısı

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell’ın verdiği bilgiye göre, Refah’a kara saldırısının büyük bir felakete neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Russell, bölgedeki 600 bin çocuğun ya hasta, ya yaralı ya da aç olduğunu bildirdi.

Ürdün’den Gelen İnsani Yardımlar

Haq, Ürdün’den gelen insani yardımların işgal altındaki Batı Şeria’da siviller tarafından saldırıya uğradığını ve bazı ürünlere zarar verildiğini açıkladı. Ancak, yardımların Gazze’ye ulaştığını belirtti.

Sorunun Çözülmesi

Haq, insani yardım konvoylarının yerel yetkililerle iletişim hatası sonucu yanlış yönlendirildiğini ve bu durumun hemen düzeltildiğini ifade etti. Gazze’deki yetkililerin tekrar bir sorun yaşanmayacağını garanti ettiğini aktardı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklaması

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Gazze’ye giden insani yardım konvoylarına yönelik saldırısını kınadığını bildirmişti. Sosyal medyada yayınlanan videolarda, yardım tırlarına yapılan saldırılar görüntülenmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir