Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Özbekistan’da İş Dünyasıyla Buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Özbekistan’da İş Dünyasıyla Buluştu

haberci haberci -
17 0

Cevdet Yılmaz’dan Özbekistan’a Ticaret Hedefleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyareti kapsamında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)-Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen İş Dünyasıyla Buluşma Programı’na katıldı. Yılmaz, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin çok üst düzeyde olduğunu vurgulayarak, kardeşlik hukukuyla bağlı olduklarını belirtti.

Ekonomik İlişkiler ve Ticaret Hacmi

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Özbekistan’da doğrudan yatırımlarının 1,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 1900 civarında Türk firmasının Özbekistan ekonomisine destek olduğunu vurgulayan Yılmaz, ulaştırma, gümrük, sağlık gibi birçok alanda işbirliklerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki tercihli ticaret anlaşmasının 1 Temmuz 2023’te yürürlüğe girdiğini ve her geçen yıl genişletileceğini ifade etti.

Önemli Yatırımlar ve Müteahhitlik Faaliyetleri

Cevdet Yılmaz, Özbekistan’da Türk müteahhitlik firmalarının önemli projelere imza attığını ve bu alanda Çin’den sonra ikinci sırada yer aldıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde altyapı, yenilenebilir enerji ve konut projelerinde Türk firmalarının sorumluluk üstleneceğini vurguladı.

Siyasi ve Ekonomik İlişkiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin artarak devam ettiğini ve siyasi ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu belirtti. Yatırımcıları çekebilmek için uygun şartların oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, başarılı yatırımcının diğer yatırımcıları da cezbedeceğini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir