Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Almanya’da Krefeld Şehrinde Minareden İlk Kez Ezan Okundu

Almanya’da Krefeld Şehrinde Minareden İlk Kez Ezan Okundu

haberci haberci -
8 0

Krefeld Şehrinde Tarihi An: Minareden Ezan Sesinin Yükselmesi

Almanya’nın Krefeld şehrinde bulunan Yunus Emre Camii’nin minaresinden ilk kez ezan sesi yankılandı. Bu an, şehirde yaşayan 25 bin Müslüman toplumunun heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşadığı tarihi bir olaydı.

Krefeld Belediyesi Tarafından Onay Verilen Ezan Okuma Kararı

Köln kentinin ardından Krefeld şehrinde de dışarıdan ezan okunmasına Krefeld Belediyesi onay verdi. Belediye ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arasında imzalanan protokolle artık süresiz olarak Cuma günleri dışarıdan öğle ezanı okunacak.

Müslüman Toplumunun Mutluluğu

DİTİB Din Görevlisi Arif Keskin, Krefeld Yunus Emre Camii’nde minareden ezan okumanın heyecanını şu sözlerle ifade etti: “Bugün burada Krefeld Yunus Emre Camii’nde minareden canlı olarak ezan okumanın sevincini ve mutluluğunu yaşadım. Rabbim inşallah diğer camilerimizde de aynı şekilde bu mutluluğu yaşamayı nasip eylesin.”

Müslümanların Almanya’ya Entegrasyonu

Krefeld Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Adem Cankur ise Müslümanların Almanya’nın bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Ezan-ı Muhammediye’yi minareden, dışarıdan okunması bizim için çok anlamlı çok önemlidir. Biz Müslümanlar Almanya’da 60 yılı aşkın süredir yaşamaktayız.”

Krefeld Belediyesi’nin Öncü Kararı

Krefeld Belediyesi’nin aldığı bu kararın diğer kentlere örnek olması beklenirken, dışarıdan ezan sesinin 70 desibeli geçmemesi şartıyla okunmasına izin verilecek. Bu adım, Almanya’da Müslüman toplumunun kabulünün bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir