Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. New Jersey’deki Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Açıklaması

New Jersey’deki Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Açıklaması

haberci haberci -
9 0

Princeton Üniversitesi Öğrencileri Açlık Grevine Başladı

New Jersey’deki Princeton Üniversitesi öğrencileri, Filistin dayanışma kampı üyeleri olarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze’deki milyonlarca Filistinli ile dayanışma amacıyla açlık grevi başlattıklarını duyurdular.

Gazze’deki Açlık Krizi Vurgulandı

BM verilerine göre Gazze’de felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya kalan insan sayısının en yüksek olduğu belirtildi. Açıklamada, Ramazan ayında insanların ekmek yapmak ve oruçlarını açmak için hayvan yemi olarak un kullanmak zorunda kaldığı vurgulandı.

İsrail’in Politikaları Eleştirildi

Açıklamada, İsrail Savunma Bakanı’nın Gazze’ye gıda, yakıt ve elektrik girişini yasaklama kararının Gazze’de korkunç bir kıtlık yarattığına dikkat çekildi. Öğrenciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli siyasi mahkumların başlattığı açlık grevi geleneğinden ilham aldıklarını ifade etti.

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri

Columbia Üniversitesi Öğrencilerinden Protesto

Columbia Üniversitesi’nde Filistin destekçisi öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere karşı yapılan finansal yatırımları protesto etmek amacıyla kampüs bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. Rektörlük, polisin yardımıyla eylemcileri dağıtmış ve 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Üniversitelerde Filistin’e Destek Devam Ediyor

ABD genelindeki birçok üniversitede, Filistin’e destek eylemlerinin devam ettiği vurgulandı. Gözaltına alınan öğrenci sayısının son 2 haftada 2 binden fazlayı bulduğu kaydedildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir