Copyright © 2024 Tüm hakları ekiphaberi.com'da saklıdır.

Haber Ekip Haberekibi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Beyaz Saray Sözcüsü Filistinli Doktorun Ölümünü Değerlendirdi

Beyaz Saray Sözcüsü Filistinli Doktorun Ölümünü Değerlendirdi

haberci haberci -
8 0

Karine Jean-Pierre: “Yıkıcı Bir Haber”

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde, Gazze’de alıkonulan ve hayatını kaybeden Filistinli doktorun durumunu değerlendirdi. Jean-Pierre, “Bu yıkıcı bir haber. Kalbimiz doktorun ailesi ve dostlarıyla beraber. Gazze’de bu durumda insanlara yardım ulaştıran biriyle ilgili böyle bir haberi duymak çok zor bir şey.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İnsani Yardım Çalışanlarının Korunması Vurgusu

Jean-Pierre, Gazze’deki insani yardım ihtiyacının acil olduğunu vurgulayarak, Gazze veya benzer kriz bölgelerinde görev yapan tüm insani yardım ve sağlık çalışanlarının korunması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, İsrail’e endişelerini ilettiklerini ve Tel Aviv’in bu konuda adımlar atacağını belirtti.

Neler Yaşanmıştı?

Hamas’ın Gazze Şeridi’nde İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden 2 Filistinli doktorla ilgili açıklamasına atıfta bulunan Jean-Pierre, bu durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi Bölüm Başkanı Adnan Ahmed Atiyye el-Berş’in hayatını kaybettiği belirtilmişti. Hamas, İsrail’den bu konuda hesap sorulmasını talep etmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir